Primu cursu de Coghina Sarda – 15 de Martzu 2013Primer curs de Cuina Sarda – 15 de Març 2013

srdIscoberre is segretos de sa Coghina Sarda

Cantu bortas t’as a èssere pregontadu in sa vida… “e oe ite fatzo pro chena?”

Amus pensadu a tie e sa gana tua de ti imbalare intre is forreddos: ti proponimus unu cursu de coghina cumpridu, ricu e saboridu. Custa borta, as a pòdere tastare sa cultura sarda peri is retzetas lichitas suas.

S’Assòtziu de sos Sardos in Catalugna istrinat su primu Cursu de Coghina Sarda cuidadu dae Nicola Mostallino, unu pitzocu sardu chi bivet in Bartzellona. Amantiosu de coghina, Nicola nos at a propònnere tres cursos e tres menus diferentes, chenas inclùidas.
Sa prima proposta nostra est sa chi sighit:
catDescobreixis els secrets de la Cuina Sarda

Quantes vegades t’has demanat en la teva vida … “I ara que faig per sopar?”

Hem pensat en tu i el teu fam de cuiner: et proposem un curs de cuina complet, ric i saborós. Aquesta vegada, podràs gaudir de la cultura sarda a través de les seves delicioses receptes.

L’Associació de Sards a Catalunya, S’Assòtziu de sos Sardos in Catalugna inaugura el primer Curs de Cuina Sarda dirigit per Nicola Mostallino un noi sard que viu a Barcelona. Nicola, apassionat de la cuina us proposarà 3 menús diferents, per tants cursos i incloent els sopars.
La nostra primera proposta és la següent:

Menù I:

  • Cardulinos (antunnas) in forru prenos de casu berbèchinu, pane tratadu cun crostini
  • Gnocchi de patata friscos cun ragù
  • Amaretos

As lèghidu bene: in prus de s’ispantosu antipastu de cardulinos in forru, as a imparare a fàghere is gnocchi de patata friscos: ingèniu in coghina, comente chi fessit in domo tua! At a sighire s’ammaniadura de is amaretos, lichitos e cumbidadores. Acabadu su cursu, s’aparitzat sa mesa e… a sa parte!

Una bia chi as leadu parte a su cursu, as a pòdere ispantare is amigos tuos cun màndigos noos cun sabore mediterràneu.

Non perdas s’ocasione, ispassia·ti e impara cun su cursu de coghina nostru e… no abarres prus chena de retzetas in butzaca: inscrie·ti a su cursu de coghina sarda!

Cuncordadura:

  • Sa data est posta pro su 15 de Martzu a is 19 oras, in sa sea de s’Assòtziu: Carrer del Bisbe Laguarda 9, Bartzellona.
  • Pro partitzipare a su cursu, tocat a s’inscrìere a intru de su 12 de Martzu.
  • Su cursu, pro netzessidades logìsticas, est a nùmeru tancadu: 12 partitzipantes.
  • Totu is inscritos ant a leare parte in manera ativa a s’ammanitzu e a sa chena chi s’at a fàghere in concruida.
  • Sa durada prevìdida est de 2 / 3 oras.
  • In su menù est inclùida una bibida a issèberu intre: analcolica, birra, binu.

Prètziu de su primu cursu:

  • Sòtzios: 15€
  • Non sòtzios: 20€
  • Sinunca 25€ si ti faghes sòtziu: 15€ su cursu, 10€ pro sa tessera.

A s’inscrìere est simple: imbia·nos un’email a info@assotziusardos.cat e lassa·nos su nùmeru de telèfonu tuo pro retzire cunfirma. Sinunca cuntata·nos pro telèfonu a su nùmeru nostru: +34 644245264

Menú I:

  • Xampinyons al forn farcits amb formatge pecorino, pa ratllat con crostini de pa
  • Gnocchi de patata fresca amb salsa de carn
  • Amaretti (típics dolços sards)

Has llegit bé: a més del increïble aperitiu de bolets al forn, aprendràs a fer gnocchi de patata, frescos, com si estigués a casa teva! Seguirà la preparació dels deliciosos Amaretti. Al final del curs prepararem la taula i … bon profit!

Una vegada que hagis participat al curs, seràs capaç de reproduir la mateixa situació a casa i impressionar als teus amics amb les noves especialitats del sabor mediterrani.

Aprofiti l’oportunitat, passa-t’ho bé i aprèn amb la nostra classe de cuina i … ja no et quedaràs mes sense receptes a la butxaca: inscriu-te al curs de cuina sarda!

Organització:

  • La data del curs serà el 15 de març a les 19:00 hores a la seu de l’Associació: Carrer del Bisbe Laguarda, 9, 08001 Barcelona.
  • Per participar al curs es necessita la inscripció abans del 12 de març.
  • El curs, per raons logístiques, serà limitat: 12 participants.
  • Tots els membres participaran activament en la preparació i al sopar que tindrà lloc un cop que s’hagin preparat els plats.
  • La durada de la classe és de 2/3 hores.
  • El menú inclou una beguda a escullir: refresc, birra o vi.

Els preus del primer curs:

  • Membres de l’Associació de Sards: 15 €
  • No membres: € 20
  • 25 € quan et converteixes en un membre la primera vegada: 15 € el curs, 10 € la targeta.

La inscripció és fàcil: enviar un correu electrònic a info@assotziusardos.cat i donar-nos el teu número de telèfon per rebre la confirmació. O trucar al número: +34 644245264