Die de sa Carta de sas Limbas de Minoria in su Tzentru Aragonesu de BartzellonaDia de la Carta de les Llengües Minoritàries al Centre Aragonés de Barcelona

CartaEuropea→ Versió en català

Pro tzelebrare s’ocurrèntzia de su de 21 anniversàrios dae sa pregonadura de sa Carta Europea de sas Limbas Minoritarias, su Tzentru Aragonesu de Bartzellona ammàniat su 5 de su mese de Onniasantu a sas 8 de sero un’autu chi at a pònnere a paris tres limbas de minorias in perìgulu, comente sunt s’aragonesu, s’asturianu e su sardu. S’atòbiu, chi at a tènnere logu in sa sea de su Tzentru, at a donare acatu a tres intervènnidas, in ue sos letores, Andrés Castro pro s’aragonesu, Jacu Floris pro su sardu e Pablo Valenciano pro s’asturianu, ant a lèghere tres testos in custas tres limbas minetzadas.
Sa contributzione de s’Assòtziu at a èssere a carrigu de su vitzepresidente de s’Assòtziu, Jacu Floris, chi at a presentare unu testu de Mialinu Pira, tràidu dae su romanzu Sos Sinnos. Su testu presentadu si podet iscarrigare dae inoghe.
Un’ocasione in prus de cuncàmbiu culturale chi una tzitade atenta a custos temas comente Bartzellona nos oferit, e chi s’Assòtziu tenet s’onore e su praghere de bi leare parte. Un’ocasione pro ammentare chi, a 21 annos dae su tratadu comunitàriu, s’istadu italianu est intre sos pagos chi galu no ant ratificadu sa Carta.
chartCartaEuropeaAmb motiu de la celebraciò de l’aniversari de la promulgació de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, el Centre Aragonès de Barcelona organitzat el dijous 5 de Novembre a les 20 una trobada on es faran lectures de textos en aragonès, asturià i sard. Andrés Castro per l’aragonès, Jacu Floris  pel sard i Pablo Valenciano per l’asturià ens donaran lectures en aquestes tres llengües amenaçades. La contribució de s’Assòtziu serà a càrrec del vicepresident Jacu Floris, qui presentarà un text de Mialinu Pira, extret de la novel·la Sos sinnos. El text de la ponència es pot baixar des d’aquí.
Una ocasió més per fer intercambi cultural que una ciutat atenta a aquests temes com és Barcelona ens ofereix. Una ocasió per a recordar que l’estat italià, a 21 anys de la promulgació, és entre els pocs estats que encara no ha ratificat la Carta.

chart